Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016



Κάλεσμα στην 6η Γευσιγνωσία Μεσσαράς

Για 6η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο θεσμός – πλέον – της γευσιγνωσίας.
Τη δράση αυτή – που λαμβάνει χώρα κάθε φορά σε διαφορετικό χωριό – υποδέχεται το χωριό της Μητρόπολης με σύλλογο φιλοξενίας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μητρόπολης.

Στόχος μιας τέτοιας γιορτής είναι να κρατηθεί ζωντανή η Μεσσαρίτικη κουζίνα και να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Πέρα από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτό μπορεί να αποτελέσει αφετηρία και κίνητρο ώστε να γίνει αυτός ο τόπος και τουριστικός προορισμός.

Όπως και στις προηγούμενες προσπάθειες έτσι και φέτος στην Μητρόπολη, θα δοκιμάσουμε ξανά την κουζίνα των χωριών της Μεσσαράς μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Γυναικείων Συνεταιρισμών ή φορέων , μέσα από μια μεγάλη ποικιλομορφία πιάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις γαστρονομικές αναζητήσεις τόσο των κρεατοφάγων όσο και των χορτοφάγων ,των αρωμάτων όλων των γεύσεων που μας δίδει απλόχερα η μανά Γη, και των πιο απαιτητικών γευσιγνωστών με ταυτόχρονη προώθηση και διαφήμιση των γεωργο-κτηνοτροφικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα της Μεσσαράς.

Θέλοντας να μυήσουμε τον ντόπιο τουρίστα και τον τουρίστα του εξωτερικού στις γεύσεις της Μεσσαράς και προβάλλοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα της , δημιουργούμε έτσι το πάζλ του γευσιγνωστικού χάρτη της περιοχής .

Παράλληλα με την εκδήλωση της 6ης γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα παιδιά του χωριού σχετικά με την παιδική παραδοσιακή υγιεινή διατροφή και ο Δόκτορας κ Βασιλάκης Αντώνης, αρχαιολόγος και επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων θα μιλήσει για τα μπαχαρικά και τα γλυκά των Μινωιτών, των Αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων και των Βυζαντινών.

Η γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί στις 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016, ημέρα Παρασκευή, στη Μητρόπολη, στις 20.00 μ.μ.

Παράλληλα με την εκδήλωση της 6ης Γευσιγνωσίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μητρόπολης σας προσκαλεί να διασκεδάσουμε μαζί με το συγκρότημα του Ανδρέα Κλάδου, στον προαύλιο χώρο της εκδήλωσης.


Σας περιμένουμε όλους εκει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας!